четвъртък, 26 юли 2012 г.

Сериали по света: Колумбийски сериали

По мое мнение, колумбийските теленовели се доближават най- много до българската нагласа и поглед към света. Личи си и от темите: жестокост и престъпност, които носят чувството за неправда и като цяло мъчен и труден живот. Но в същото време естествено са и различни: тропическите джунгли, отмъщение. Модерни проблеми като важността на външния вид за успеха ("Грозната Бети"), възрастта ("Виктория") и не на последно място борбата с наркотиците (пожъналия голям успех в страната "Картелът", със синеокия Маноло Кардона, който неслучайно има и продължение; по- романтичният "Вдовица на мафията"). Заради последната тема за трафика на дрога по- големите телевизии в страната- RCN и Caracol, получават доста критика от зрителите.

Но героите на колумбийските теленовели са без илюзии- не крият, че са кариеристи или използвачи ("Силикон за рая"). Също характерно за тях е, че се опитват да изравнят и отвърнат на болката, която им е причинена- те са отмъстители ("Чиста кръв" с Марсела Мар и Рафаел Новоа, маскираният защитник на бедните и слабите "Зоро", литературната класика "Доня Барбара").

Ако говорим за класики, такива са "Кафе с аромат на жена", който разказва за трудната любов между берачката на кафе Гавиота и наследника на плантацията Себастиан (Гай Екер). Тук е и една от първите роли на Дана Гарсия. Друг по- стар колумбийски сериал е "В чуждо тяло", чийто римейк излизе наскоро под името "Втори шанс" с Лорена Рохас и Марио Симаро в главните роли.

По- лежерни и романтични сериали има естествено. Такива са например "Жената в огледалото" с Паола Рей и Гато, тропическия "Белег на желанието" със Стефани Кайо, "Имението" с Наталия Страйнгард и страхотния Кристиан Мейер, оригиналният "Вдовицата в бяло" с Освалдо Риос и донякъде "Предателство" с Марио Симаро и Дана Гарсия, чиито снимачна площадка и костюми са направо великолепни.

А най- новото, което може да гледаме е "Първа дама", където Кристиян Майер се превъплъщава в ролята на президент; и "Секретарят", който също се разиграва на по- обществена сцена, но тук става въпрос за офисна политика. 

Освен това колумбийските сериали са едни от най- успешните сред латиноамериканските. Вече се готви втори сезон на "Мъжете предпочитат грубиянки" по бестселъра на Исабела Санто Доминго, който следи любовните неудачи и приключения на красивата и амбициозна Кристина Овиедо (Валери Домингес) и изпълнената й с недоразумения връзка с Алехандро (Хуан Пабло Раба). Друг такъв успешен сериал е "Съдбовни решения" с най- известните актьори от латино света, където всеки епизод е нова и различна история.

Така че какъвто и да е вкусът ви за драми, колумбийските сериали има какво да предложат.

Вижте още:
Латино теленовели
Нови латино сериали по света

2 коментара:

  1. Здравейте има мексикански хит сериал Дьщерите на Луната



    Изльчен в Мексико



    Сериала е сьщият като сериала хит Белег на желанията



    Брагодаря ви


    Лека вечер

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте



    Еми


    Кьде сте


    Забравили сериала хит Бялата Робиня


    Изльчен по Диема Фемили


    Сериала е колубиски



    Брагодаря ви


    Лек ден

    ОтговорИзтриване