събота, 21 юли 2012 г.

Сериали по света: Мексикански теленовели

Мексиканската теленовела има традиции, които стигат повече от 50 години назад във времето. По този повод е създаден и сериала "Любов без грим" (Amor sin maquillaje, 2007) с Марлене Фавела. Продуцент е огромната по мащаби и традиции компания Телевиса, която едва от двадесетина години си има конкурент в лицето на TV Azteca. И наистина хиляди млади мексиканци си мечтаят да работят там било като актьори със световна слава, сценаристи или дори обикновени гримьори.

Мексиканските сериали не са за всеки, тъй като клонят към мелодраматична любов. Съответно героите са млади и безразсъдни, а злодейте- нека само да кажем, че жестокостта и студенината, с която извършват някои от злите си дела може да ти смрази кръвта. Неслучайно те оглавяват класациите навсякъде.

Може би малко по- гледаеми за тези, несвикнали с подобни контрасти са типичните исторически теленовели, които ни връщат във времето на смели пирати, кринолини и наистина силна любов. Такива са "Непокорно сърце" с Арсели Арамбула, невероятна в ролята на близначки, още "Изпепеляваща страст" и "Истинска любов", където Фернандо Колунга се бори за любовта си сред бури, заговори и разминавания.

Но класически примери си остават "Богатите също плачат", красивата продавачка на цветя "Росалинда" и "Есмералда" за тежката съдбата на красивото, но незрящо подменена дете. А в последно време и "Огън в кръвта", адаптация на  историята на тримата братя Рейес и сестрите, които са собственички на къщата, където работят.

По- скорошни мексикански сериали са "Буря в рая" за смелата островитянка Аймар и младия адвокат Николас (Ерик Елиас), трогателната история на малкия Бобчо в "Къде си, татко?", грешно насоченото отмъщение, което разкрива "Двете лица на Ана", и перипетиите и болките по пътя на любовта с всеобщата любимка Жаклин Бракамонтес и Гай Екер в "Ранени души". 


Теленовели, които още не са стигнали до нас са горещата "Бездна от любов" с Анжелик Бойе и Давид Сепеда, "Семейство с късмет", "Два дома" с Карлос Понсе и Анаи, "Убежище за любовта" с Габриел Сото и римейка "За нея съм Ева" с Лусеро.

Вижте още:
Латино теленовели

2 коментара:

  1. Здравейте Ерик Елиас е в ролята на Армандо




    В новият латино хит сериал Бети в Ню Йорк с 120





    123 е епизода





    Всяка вечер без сьботите и неделите от 21 до 21 55







    22 часа




    И всяка сутрин без сьботите и неделите от 10 до 10 55





    11 часа по Бтв Лейди





    Всички наричат Беатрис




    Бети грозна но не е




    Грозна е оная Джени а цялата е в силикон





    Направо е толкова противна




    Тя игра Злата Айетана в латино сериала хит




    Италианската булка изльчен с огромен успех





    В ефира на Бтв и на Бтв Лейди






    Ливия Брито




    Фиолера Бианки от латино сериала хит




    Италианската булка е много по красива от тая




    Айетана в латино сериала хит Италианската булка




    И Джени от новият латино хит сериал Бети в Ню




    Йорк с 120





    123 епизода





    Ливия Брито е супер яка




    Моля ви се не изтривайте коментара ми




    Моля ви се



    Брагодаря ви



    Лека вечер

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте дано има още нови латино хит сериали





    В ефира на Бтв и на Бтв Лейди





    Моля ви се не изтривайте коментарите ми





    Моля ви се





    Брагодаря ви




    Лек ден

    ОтговорИзтриване