сряда, 29 май 2013 г.

Къде би отишла, Мария? | Личности от екрана

Мария Семпъл е един от сценаристите, работили по "Развитие в застой" (Arrested Development), но за жалост няма да се занимава с предстоящия филм, тъй като е в Сиатъл- далеч от творческия екип. В средите на телевизията се запознава и с партньора си Джордж Майър, който пише за "Семейство Симпсън".

Работила е за сериалите "Бевърли Хилс 90210", "Луд по теб" с Хелън Хънт, които има номинация за наградите Еми, комедийния "Елън" с неповторимата Елън Дедженеръс, вечерното шоу Saturday Night Live и разбира се "Развитие в застой".
Известно време оглавява екипа на "Палавата Сюзан", където за пръв път се срещаме с Брук Шийлдс на телевизионния екран. Героинята й работи в измислено списание в Сан Франциско и подобно на Кари Брадшоу отразява теми, свързани със срещи и любов.

Така че Мария знае как да пише забавно за едни от най- блестящите американски комици. Но от сценарист, тя се преориентира към автор на книги.

Може да видите интервю с нея за новото й поприще, предоставено от Los Angeles Times тук.

Гледайте също и симпатичния трейлър на новата й книга "Къде би отишла, Бернадет":



Или другия трейлър (с писателя Гарт Стайн), където виждаме как авторката се опитва да измисли текста на гърба на книгата. Много забавно! :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар